viteski_logo_white
Osmrtnice
Vrijeme objave: 01.10.23 @ 18:42

Politički život u Općini Vitez bit će obogaćen osnivanjem još jedne političke stranke. Izvor blizak redakciji portala viteški.ba potvrdio je kako se zapravo radi o novoj stranci koja će imati karakter lokalne organizacije i čiji će fokus biti isključivo problematika u ovoj Općini, po čemu će biti jedinstveni na političkom nebu gdje dominiraju nacionalne i državne stranke, iako se u posljednje vrijeme sve više primjeti pojava lokalnih, manjih organizacija koje su posvećene isključivo općinskoj razini.

Kazali su kako se radi o fragmentiranju političke scene iz razloga jer postojeći politički model upravljanja resursima ove općine ne može biti razlog za zadovoljstvo. Kao osobit razlog navode to što postojeće političke stranke ne nude program koji će građane ove općine učiniti zadovoljnim. “Postojeći sastav Općinskog vijeća i način upravljanja je takav da između stranaka vladajuće koalicije ili lažne oporbe nema razlike“, kazali su u razgovoru s novinarima portala viteški.ba.

U uvjetima kada lokalna vlast nema viziju kako odgovoriti potrebama ljudi, a zoran prijemjer su stalne redukcije vode i uz to poskupljenje komunalnih usluga za 50 posto, govori da stranke nemaju nikakav plan. Usto nepostojanje bilo kakve reakcije ili suzdržane reakcije lažne oporbe pokazuje kako u Vitezu ne postoji organizirana politička, stranka koja će govoriti o tim problemima. Sve su to razlozi koji su nas nagnali na ovaj korak. Cilj nam je organizirati stranku koja će moći dati odgovore na te probleme”, navode iz osnivačkog odbora.

Još uvijek nisu željeli govoriti o imenu stranke niti detalje o programskim ciljevima, ali naglašavaju kako će općina Vitez biti središte njihovog političkog djelovanja. Navode kako će o svim važnim pojedinostima javnost biti pravovremeno informirana.

Oglasi