viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 20.07.23 @ 07:51

Јedna žena poginula je večeras u olujnom nevremenu koje je zahvatilo Brčko, potvrdio je Sead Šadić glasnogovornik Јavne zdravstvene ustanove u distriktu Brčko. Također, u mnogim dijelovima BiH zabilježena je pojava grmljavinskog nevremena, a kamera našeg čitatelja zabilježila je dio neprilika u Vitezu. Za sada nema potvrđenih informacija o eventualnoj šteti u Središnjoj Bosni.

Žena je, prema navodima iz policije Brčko distrikta poginula usljed strujnog udara u dvorištu kuće.

Šadić je naveo da je služba hitne pomoći imala sedam intervencija i da su u pitanju lake ozlijede nanesene padom ili udarom tupog predmeta. Dvadeset osoba zatražilo je pomoć liječnika.

Vjetar je u Brčkom čupao je drveće, lomio grane, oštetio je i nekoliko automobila, a dogodila su se i dva požara, rečeno je u Operativno-komunikacionom centru u distriktu.

U Bijeljini je zbog ozlijeda nastalih krhotinama crijepa i lima pomoć u bolnici zatražilo više od 10 osoba, javlja RTRS.

Oluja je zahvatila i Kozarsku Dubicu, regiju Knežpolja i Kostajnicu, Doboj i Teslić, a u Brodu je olujni vjetar skidao crijep s krovova, obarao drveće i lomio grane. Zbog oštećenja krova pristanišne zgrade za promet je zatvoren banjalučki arodrom.

Protugradna preventiva Republike Srpske ispalila je više od 115 protugradnih raketa na prostoru od Novog Grada, Kostajnice, Kozarske Dubice, Gradiške do Srpca, a gradonosna opasnost kretala se sjeverom prema rijeci Drini.

Olujni vjetar koji je večeras zahvatio Modriču oborio je više stabala i nanio štetu na nekoliko stambenih objekata u gradu, kao i naseljima Tolisa i Miloševac. U susjednoj Hrvatskoj bjesnilo je nevrijeme gdje su život izgubile tri osobe. Nevrijeme je odnijelo i jedan život u Sloveniji. Pogoršanje vremena zahvatilo je i susjednu Srbiju gdje je snažni vjetar kidao krovove kuća i rušio stabla. Zbog snažnog nevremena za prometje zatvoren i Beogradski aerodrom.

https://www.youtube.com/shorts/5tFRtB8GQB4

Oglasi
LM