viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 17.07.23 @ 23:24

Mirnesa S. mora u zatvor na tri godine, odlučeno je presudom koja je u rekordnom roku donesena pred Zemaljskim sudom u Stuttgartu. Krađa milijun eura Mirnese S. koja je porijeklom iz Busovače dospjela je na naslovnice diljem Njemačke i svijeta.

Kako pišu njemački mediji, četrdesetdvogodišnjakinja je sada osuđena na tri godine zatvora, kazna je mogla biti znatno veća, prenose Nezavisne. U teoriji, Minesa S. je mogla dobiti i do deset godina zatvora. S obzirom da je na sudu priznala djelo i dala detaljno priznanje, kazna je niža. Tužitelji i obrana će se suzdržati od žalbe, presuda je pravosnažna, navode njemački mediji.

Odvjetnik zadovoljan

“Zadovoljni smo ovom presudom”, rekao je za njemačke medije Mirnesin odvjetnik Markus Okolisan. “Da se nije predala, da nije dala nikakve informacije, da nije priznala, zločin dobila bi kaznu od pet-šest godina. Što se toga tiče, sve je učinila kako treba i sud je to također cijenio”, dodao je. Mirnesa S. je 14. listopada prošle godine iz zaštitarske kompanije u kojoj je radila ukrala 1,25 milijuna eura u gotovini. Ona je potom, kako su pisali mediji, pobjegla u inozemstvo, a u siječnju se, međutim, predala njemačkim vlastima i uhićena je na aerodromu Stuttgartu. “Nažalost, ja sam to učinila”, priznala je Mirnesa na sudu i dodala: “Čim sam sjela u automobil, požalila sam zbog tog čina”. Osuđena je, kako se navodi, krađu izvela zajedno s dvojicom muškaraca. Jedan od njih dvojice već je uhićen, a za 29-godišnjim Robertom S. još se traga.

Oglasi
LM