viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 21.05.23 @ 11:34

Sud BiH usvojio je djelimično prijedlog Tužiteljstva BiH te je osumjičenom Viktoru Krišti iz Busovače koji je uhićen u akciji SIPA-e kodnog imena “Kamen” odredio jednomjesečni pritvor.

Bojiću kućni pritvor

Drugoosumnjičenom Mehmedu Bojiću iz Sanskog Mosta, određene su mjere zabrane, odnosno kućni pritvor, portvrdila je za portal “Avaza” njegova braniteljica, odvjetnica Denisa Gačanin. Krišto i Bojić sumnjiče se za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima “neovlašten promet opojnim drogama”, “neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene” i “pranje novca”. Tužiteljstvo je tražilo da im se odredi pritvor zbog opasnosti od bjegstva, opasnosti od utjecaja na svjedoke i suizvršitelje, kao i opasnosti da bi mogli uništiti dokaze. Operativna akcija „Kamen“ realizirana je prema nalogu Suda Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske , Zeničko-dobojske, Unsko-sanske, Srednjobosanske županije kao i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

Isporuke opojnih droga i vatrenog oružja vršene su, kako iz Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju, tako i iz Evropske unije u Bosnu i Hercegovinu, čija vrijednost se izražava u višemilijunskim iznosima. Također, pribavljene su i komunikacije preko Sky aplikacije te provedene i druge istražne mjere i radnje.

Oglasi
LM