viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 21.07.23 @ 11:39

Na jučerašnjoj 53. sjednici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, između ostalog raspravljalo se o imenovanju novog saziva Općinskog izbornog povjerenstva u Općini Vitez. Podsjećamo kako je procedura imenovanja započeta još krajem prošle godine, a prema propisima sastav OIP-a mora reprezentirati konstitutivne narode u BiH.

Općinsko vijeće Vitez zatražilo je suglasnost kojim se Ramajana Idrizović i Selvedin Hrustić iz reda Bošnjaka, Slaven Garić i Jelena Skopljak iz reda Hrvata te Mario Jukić iz reda Ostalih imenuju za članove Općinskog izbornog povjerenstva na mandat od sedam godina, međutim Središnje izborno povjerenstvo nije dalo suglasnost na Rješenje Općinskog vijeća Vitez.

Time je poništeno rješenje o prethodnom razrješenju starog sastava OIP-a u kojemu su Ramajana Idrizović, Slaven Garić i Bernard Mandić. Ovom odlukom SIP je ostavio u mandatu prethodno izborno povjerenstvo iako im je sedmogodišnji mandat istekao prije šest mjeseci. Ostalo je nepoznato na koji način će biti riješen izbor novog sastava OIP-a u Vitezu.

Oglasi
LM