viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 08.09.23 @ 14:21

U kabinetu načelnika Općine Travnik jučer je upriličen sastanak sa predstavnicima Centra za savremenu umjetnost Sarajevo povodom snimanja TV serije pod nazivom “Komar”.

S obzirom da je Travnik iznjedrio brojne umjetnike, travničke dramske amatere koji su u prošlosti bili priznati ambasadori Travnika, Općina Travnik u cilju vraćanja i obogaćivanja teatarskog ambijenta i života na području travničkog kraja, daje bezrezervnu podršku kulturološkoj misiji da travnička pozorišna scena dobije mjesto onakvo kakvo zasigurno zaslužuje.

Kako je rečeno, planirano je da se Travnik i Travničani prikažu u bh. TV seriji “ Komar”, redatelja Timura Makarevića. Riječ je o igranoj seriji koja ima elemente misterije i znanstvene fantastike, a čija je radnja smještena u Srednjoj Bosni, gdje pod misterioznim okolnostima nestane autobus sa putnicima.

Snimanje scena eksterijera na području šireg dijela Travnika i okoline planirano je da se realizira u periodu od 22.9. do 03.10.2023. godine. Stoga je, proteklog mjeseca Centar za suvremenu umjetnost Sarajevo uputio poziv za audiciju za statiranje u TV seriji, koji je privukao brojne zainteresirane statiste. Planirano je da u snimanju sudjeluje oko 150 građana sa područja travničkog kraja i okoline, piše Travnicki.INFO.

Oglasi
LM