viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 03.07.23 @ 08:30

Jučer je u Vitezu održana utemeljiteljska skupština 8. podružnice MKVC- Središnja Bosna.

Uz nazočnost velikoga broja članova iz Hrvatske i BiH u radno svečanoj atmosferi skupštinom je presjedao predsjednik MKVC , umirovljeni pukovnik HV Ratko Dragović- Klek koji je na početku nazočne upoznao o klubu i aktivnostima koje se provode, da bi u radnom dijelu skupštine izvršen izbor predsjednika, dopredsjednika i tajnika na mandat od 4 godine. Za predsjednika je izabran Željko Ljubanić, njegov zamjenik Vlatko Matošević i tajnik Anto Čečura.

Inače MKVC je utemeljen 2007.godine podijeljen je na podružnice. U RH djeluje 5 podružnica od Vukovara do Prevlake dok u BiH sada ima 3 podružnice, regionalno Posavina, Središnja Bosna i Hercegovina. Klub broji preko 300 članova, a od, a od 2013. je član Svjetske Veteranske federacije koja predstavlja preko 45 milijuna veterana iz 121 države.

Uoči skupštine članovi MKVC su upalili svijeće kod Spomen obilježja “8” u Vitezu gdje im je Ivan Garić predsjednik Udruge “8” predstavio mjesto velikog zločina nad djecom Viteza.

Skupštinu i rad kluba su prigodnim riječima pozdravili načelnik općine Vitez Marjanović, Ilija Nakić, predsjednik UNRO HVO ŽSB Jozo Stojak Mungos, Zlatko Borojević predsjednik MK Veterani 4.gb, Split i fra Dalibor Stjepanović, župnik iz Foče.

Potporu u organiziranju svih aktivnosti dali su ministar Bojan Domić te braniteljske Udruge HVO ŽSB, ZDŽ i BiH.

Oglasi
LM