viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 01.08.23 @ 08:19

U krugu Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica u petak je izvršena primopredaja navalnog vatrogasnog vozila, koje je nabavljeno za potrebe unaprjeđenja sustava zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara na području grada Zenica.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je ponovio kako je namjera Gradske uprave kojom rukovodi da se poboljša sustav zaštite i spašavanja, kao i da se službama za zaštitu i spašavanje osigura adekvatna oprema za rad.

Odgovara svim potrebama

– Ovo vozilo je najsuvremenije i najopremljenije vozilo takve vrste u Bosni i Hercegovini. Ono što me posebno raduje jeste činjenica da je vozilo proizvedeno u našoj zemlji, a u skladu sa europskim standardima – rekao je gradonačelnik Kasumović.

Pomoćnik gradonačelnika za civilnu zaštitu Muamer Kovać je istaknuo da je vrijednost vozila oko 600.000 KM, te da je isto Odlukom Stožera civilne zaštite Grada Zenica nabavljeno iz namjenskih sredstava.

– Sigurno je riječ o vozilu koje može odgovoriti svim potrebama na terenu, a koje će služiti za potrebe građana Zenice, ali u slučaju potrebe i za pomoć stanovništvu BiH – kazao je Kovać.

Vozilo je nabavljeno od firme Su-Ad Živinice. Na Facebooku se oglasio vlasnik firme Suad Bešlić.

Svjetska, a bh. priča

– Novo vatrogasno vozilo tipa TLF 4000 isporučeno je i predano na korištenje Civilnoj zaštiti Grada Zenica. Zahvaljujem se gradonačelniku Fuadu Kasumoviću na ukazanom povjerenju i podršci u razvoju i realizaciji projekta. Službi Civilne zaštite na čelu sa gospodinom Muamerom Kovačem, želim puno sreće u korištenju novog vatrogasnog vozila i da što manje posla imaju – napisao je Bešlić.

Dodao je da će svaki san postati stvarnost ako čovjek čvrsto vjeruje u svoj uspjeh.

– Ovo je moja priča, svjetska, a bh. priča – napisao je Bešlić.

Oglasi
LM