viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 30.09.23 @ 08:25

Meta predstavlja vlastiti chatbot koji uvodi na svoje aplikacije. Cilj je da služi kao pomoćnik u svakodnevnim obvezama, od planiranja putovanja s prijateljima u grupnom chatu do dobivanja odgovora na postavljeno pitanje, oslanjajući se na partnerstvo s Microsoftovim Bingom.

Meta službeno ulazi u AI chatbot svijet s vlastitim chatobotom i nizom AI likova na svojim aplikacijama.

OGLAS

Ahmad Al-Dahle, potpredsjednik generativne umjetne inteligencije u Meti koji je radio na razvoju ovog asistenta je za The Verge, ovaj alat opisao kao veliki jezični model „izrađen po mjeri“, koji se „temelji na osnovnim principima koji stoje iza Llama 2“, Metinog najnovijeg modela otvorenog koda koji je besplatan i dostupan za istraživanje i komercijalnu upotrebu, naglašava Meta.

OGLAS

S obzirom na to da Meta ima golemi doseg kroz društvene mreže, njegov bi asistent mogao biti AI kojeg će neki ljudi koristiti prvi put, iako je OpenAI pokretač chatbot ere.

OGLAS

,,Meta AI vaš je osnovni pomoćnik s kojim možete razgovarati kao s osobom”, rekao je Mark Zuckerberg, izvršni direktor Mete, u uvodnom govoru na konferenciji za razvojne programere, prenosi „The Washington Post“. Naglasio je kako strategija Mete uključuje stvaranje različitih AI proizvoda za razne namjene te da ovi botovi nisu toliko namijenjeni za prijenos informacija, već za zabavu. Kompanija je rekla kako će Meta AI pomoći korisnicima odgovoriti na pitanja u stvarnom vremenu.

Oglasi
LM