viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 09.12.21 @ 15:21

Ministar zdravstva i socijalne politike Anto Matić izjavio je nakon sjednice Vlade Županije Središnja Bosna (ŽSB) da su se počeli “paliti alarmi” kada je u pitanju epidemiološka situacija na području te županije.

– Svjedočimo da iz tjedna u tjedan raste broj hospitaliziranih u bolnicama. Trenutno imamo 80 hospitaliziranih osoba, prošli tjedan ih je bilo 61. Dakle, po 15 ili 20 novih pacijenata u bolnicama imamo svaki tjedan. Skoro smo došli i do broja od 400 zaraženih, točnije, imamo ih 394. Jednako toliko je i osoba koje su trenutno u samoizolaciji – rekao je Matić.

OGLAS

Zbog svega toga sljedeći tjedan bit će sazvan sastanak Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike ŽSB.

OGLAS

– Posljednja tri ili četiri tjedna krenuli smo s 35 hospitaliziranih, pa je broj narastao na 61, pa sad na 80. Pratimo situaciju i idući tjedan ćemo sazvati Krizni stožer da vidimo hoćemo li uvoditi neke mjere. Stanje još nije toliko alarmantno, što ne znači da neće biti. Ipak, ne trebamo brinuti za naše zdravstvene ustanove, mi smo u četvrtom valu i tu neće biti nikakvih problema – kazao je Matić.

OGLAS

Kada je u pitanju broj cijepljenih na području Središnje Bosne, do sada je jednu dozu primilo 52.877 osoba, a obje doze 48.411.

– Malo se tempo cijepljenja poboljšao kako je u posljednje vrijeme povećan broj zaraženih, vjerojatno je i to potaknulo ljude da se cijepe – rekao je Matić.

Oglasi
LM