OGLAS
Vrijeme objave: 04.10.23 @ 17:02
OGLAS

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 03.10.2023. godine, određen je pritvor u trajanju od najdulje 1 (jedan) mjesec, prema osumnjičenom Slobodanu S. (1981.), iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Nasilje u obitelji iz čl. 222. st. 2. u vezi sa st. 1. KZ F BiH.       
    

OGLAS

Osumnjičenom Slobodanu S. se stavlja na teret da je dana 30.09.2023 godine, oko 15,30 sati, u ulici Drage Palavestre, u Mostaru, u obiteljskoj kući, fizički napao svoju suprugu L.S., na način da ju je koljenom, više puta udario u donji dio trbuha, kojom prilikom je oštećena udarila glavom od štok vrata, pri tome galameći na nju i prijeteći joj da će je posuti solnom kiselinom po licu, da će nju i dvoje djece ugušiti na spavanju, te da joj zabranjuje da ide van sa djecom, a potom, nakon što su, po pozivu oštećene, pristupili pripadnici policije i obavili razgovor sa osumnjičenim i oštećenom i osumnjičenog upozorili na ponašanje, oštećena je izašla do prijateljice po neke stvari za djecu, a kada se, nakon desetak minuta, vratila u kuću, osumnjičeni ju je ponovo fizički napao na način da ju je presreo u hodniku i udario rukom u predjelu lica i desnog ramena, te joj zavrnuo ruku, uslijed čega je oštećena zadobila tjelesne ozljede.
    

Tužiteljstvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Slobodanu S. odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od 3 (tri) godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te osumnjičenom odredio mjeru pritvora.
 

OGLAS

Naime, pred Općinskim sudom u Mostaru protiv osumnjičenog se vodi kazneni postupak za isto kazneno djelo.       
Županijsko tužiteljstvo HNŽ u suradnji sa MUP-om HNŽ – PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM