viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 28.03.23 @ 12:58

Županijski odbor Naroda i pravde ŽSB osuđuje odluku premijera Tahira Lende (SDA) da iz ove županije, koji je jedan od najsiromašnijih, izdvoji 63.000 KM za financiranje medija i to kako slijedi – za TV Hayat 30.000 KM, za RTV HB 28.000 KM, a za Simurg mediju koja stoji iza Faktor.ba i portala Stav 5.000 KM.

Razlika u plaćama

NiP SBŽ pita premijera Lendu što to točno plaćaju poreski obveznici i što se promovira u navedenim medijima ako znamo da je ŽSB županija sa najnižom prosječnom plaćom, sa sistemom dvije škole pod jednim krovom, da u ovom kantonu direktor šumskog poduzeća ima plaću 7.000 KM, a sjekač u istoj firmi ima plaću 700 KM?

OGLAS

NiP pita premijera Lendu hoće li će možda u medijima, koje neosnovano plaća, uraditi promociju nula (0) kilometara brze ceste koju (ni)je izgradio, hoće li možda zabilježiti okom kamere kada konačno pacijenti budu u prilici koristiti MRI i EEG u bolnicama ili će možda snimiti svečanu dodjelu diploma na nekom od neakreditiranih univerziteta gdje se iste izdaju čak i 30. veljače, stoji u priopćenju koje su poslali iz NiP-a.

OGLAS
Oglasi
LM