OGLAS
Vrijeme objave: 18.05.23 @ 13:41
OGLAS

Prema pisanju sarajevskih medija strake Trojke dogovorile su raspodijelu pozicija u javnim poduzećima na bošnjačkim područjima FBiH.

OGLAS

Telecom je jedna od najprofitabilnijih kompanija u državi i godinama je važila za “zlatnu koku” SDA. No, sad će ovom kompanijom rukovoditi kadar NiP-a, potvrđeno je Raportu.

Ova stranka planira na ovu poziciju kandidirati Amela Kovačevića. On je bio direktor u nekoliko banaka, između ostalog BBI, a bio je uposlen i u Ministarstvu vanjskih poslova.

OGLAS

Njegovo ime se u posljednje vrijeme uglavnom vezivalo za Centralnu banku BiH, gdje je trebao naslijediti SDA-ovog Senada Softića.

OGLAS

Trenutni direktor BH Telecoma je šef Kantonalnog odbora SDA Sedin Kahriman kojem mandat važi još više od godinu.

OGLAS

Što se tiče druge federalne “zlatne koke” Elektroprivrede BiH ona je pripala SDP-u.Pozicija jednog od izvršnih direktora Elektroprivrede trebala bi pripasti PDA-u.

Narod i pravda bi trebala dobiti i rukovođenje sektorom namjenske industrije, što znači da bi mogli imenovati uprave u goraždanski GINEX i vogošćanki Pretis, UNIS Ilidža i Remontni zavod Hadžići.

Izvjesno je da će Univerzitetki klinički centar, Aerodrom Sarajevo i BH Gas također pripasti NiP-u. Kao jedan od mogućih kandidata za novog direktora KCUS-a se spominje doktor Benjamin Kulovac, saznaje Avaz.

SDP-u rukovodeća mjesta u BH Poštama

S druge strane SDP će dobiti rukovodeća mjesta u kompanijama BH Pošta i JP Ceste Federacije BiH i to nakon što je HDZ-ov Denis Lasić imenovan u Autoceste FBiH.

Osim toga, pripast će im i čelne pozicije u Federalnoj upravi Civilne zaštite, Federalnoj upravi za inspekcijske poslove, Registru za vrijednosne papire, Agenciji za državnu službu, Odboru za žalbe državne službe i Union Banki.

Također u sklopu raspodjele NiP-u bi trebale pripasti čelne pozicije u Federalnoj novinskoj agenciji, DRIN Fojnica, Zavodu za geodeziju FBiH i Fondaciji za bibliotečku djelatnost./

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM