viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 02.04.21 @ 13:14
OGLAS

U sklopu općinskog projekta pod nazivom Zajedno zavolimo zaštitimo Zabrđe sproveden niz aktivnosti koje su doprinijele izgledu i funkcionalnosti izletišta, izjavljuju članovi Planinskog izletišta Zabrđe na svom Fb profilu.

Uklonjene su divlje deponije dužinom cijelog puta prema izletištu. S jedne lokacije uklonjene su skoro 2 tone građevinskog otpada od porušene vikendice, koji je bio izbačen uz samo šetalište i tu ostao godinama.

OGLAS

Dužinom cijelog puta do Bobaša skupljene su 2 tone smeća pobacanog uz put koje neodgovorni pojedinci namjenski dovoze tu i bacaju, do smeća koje vikendaši ostavljaju za sobom. Mnogo smeća je visilo po drveću, no zahvaljujući angažmanu vrijednih djelatnika Vitkoma i taj problem je riješen.

OGLAS

Na cijelom izletištu su postavljene kante za otpad. Trenutno nije riješeno pitanje odvoza otpada pa ovim putem apeliramo na sve vikendaše i izletnike da daju svoj doprinos u očuvanju okoliša i ako primjete da je potrebno zbrinuti otpad, to i učine, poručuju iz Planinskog izletišta Zabrđe.

OGLAS

U blizini planinarskog doma je postavljena info mapa. Ona predstavlja osvježenje izletišta, zasigurno će biti od velike pomoći i koristi novim posjetiteljima, a biti će atraktivna i ljubiteljima selfija.
Ono na što se posebno žele osvrnuti je nažalost manjak ekološke svijesti i apeliraju na sve koji dolaze bilo kojim povodom na Zabrđe, da vode računa o zbrinjavanju otpada.

Posljednje, ali ne i manje važno, je zahvala koordinatoru projekta, ujedno i predsjedniku UG Zabrđe koji je implementirao projekt, Miroslavu Petroviću, te Općini koja je isti financirala.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM