OGLAS
Vrijeme objave: 30.07.23 @ 22:40
OGLAS

U organizaciji Zajednice udruga veterana Vojne policije HVO-a danas je na Blidinju svečano obilježena 31. obljetnica utemeljenja Vojne policije HVO-a HB.

OGLAS

Obljetnica je započela u prijepodnevnim satima okupljanjem i svečanim mimohodom veterana postrojbi Vojne policije Herceg-Bosne, gdje su sudjelovali i predstavnici Zajednice Udruga veterana Vojne policije HV-a Republike Hrvatske, nakon čega je služena i sveta misa, javlja RTV Herceg Bosne.

Izaslanstva veterana Vojne policije položila su vijence i zapalila svijeće za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje na spomeniku Divi Grabovčevoj, hrvatskoj mučenici i simbolu borbe opstojnosti hrvatskoga čovjeka.

OGLAS

Umirovljeni pukovnik Žarko Vrljić, predsjednik Zajednice udruga veterana Vojne policije HVO-a, kazao je kako su se okupili danas da bi podsjetili na hrabrost i zajedništvo koje ih je učinilo nepobjedivima u mnogim bitkama kroz koje je prošla ova postrojba.

OGLAS

– Nema ratne operacije hrvatskih snaga u Herceg-Bosni, a da pripadnici ovih postrojbi nisu dale nemjerljiv doprinos u ratnim pobjedama, braneći svoj dom, svoju obitelj i svoj hrvatski narod. Više od 800 pripadnika, ranjavanjem i zatočeništvom, preuzelo je žrtvu, križ i patnju, a 196 poginulih pripadnika u temeljima je naše slobode – rekao je on.

OGLAS

Iako je naglasio da se politikom neće i ne žele baviti, Vrljić je tražio od političkih predstavnika poštovanje za velike žrtve poginulih i ranjenih branitelja te da međusobnim sukobima ne razaraju hrvatski narod u politički neuređenoj BiH.

General HVO-a Ivica Primorac rekao je prilikom obraćanja da su ustroj, zajedništvo, domoljublje i elan krasili postrojbe Vojne policije.

-Kao takvi, dali ste nemjerljiv doprinos slobodi kroz borbene i policijske zadaće. Broj poginulih i onih koji i danas nose osobne križeve pokazatelj je žrtve pripadnika Vojne policije. Čuvajmo zajedništvo, zbijmo redove kao nekada, jer su i ovo izazovna vremena – poručio je general Primorac.

Predsjednik Općinskog vijeća Posušje Ivan Lončar na kraju je pozdravio, kao svojevrstan domaćin, sve nazočne i čestitao obljetnicu postrojbama Vojne policije, naglasivši da Općina Posušje podupire i da će nastaviti podupirati sve braniteljske udruge koje čuvaju i brane vrednote Domovinskog rata./

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM