viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 28.07.21 @ 15:59

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je na 58. sjednici ustanovilo da veliki broj dužnosnika nije dostavio potpisanu izjavu o svom ukupnom imovinskom stanju.

Kako su priopćili, nakon okončanog postupka provjere dostavljenih obrazaca izjave o imovinskom stanju izabranih dužnosnika na početku mandata na Lokalnim izborima 2020. godine, ustanovili su da značajan broj dužnosnika nije dostavio potpisanu izjavu o svom ukupnom imovinskom stanju propisanu Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine.

OGLAS

U skladu s navedenim, Središnje izborno povjerenstvo BiH će posredstvom općinskih/gradskih organa vlasti obavijestiti dužnosnike koji još nisu dostavili izjave o imovinskom stanju da su to dužni uraditi u roku od sedam dana od dana prijema obavještenja kako Središnje izborno povjerenstvo BiH ne bi primijenilo odredbe Izbornog zakona BiH, kojima su propisane kazne za nedostavljanje izjave o imovinskom stanju, piše Klix.ba.

OGLAS

Pregled izabranih dužnosika koji nisu dostavili obrazac Izjave o imovinskom stanju na početku mandata saziva 2020.-2024. godine možete pogledati ovdje.

OGLAS
Oglasi
LM