OGLAS
Vrijeme objave: 15.07.23 @ 15:46
OGLAS

U Hrvatsku je u dosadašnjem dijelu srpnja došlo 1.7 milijuna turista, koji su ostvarili 10.8 milijuna noćenja, što je jednak rezultat kao u isto vrijeme prošle godine, a trenutno u zemlji boravi gotovo 900 tisuća turista, podaci su Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

OGLAS

Iz HTZ-a iznose i nove (preliminarne) podatke iz sustava eVisitor po kojima je u dosadašnjem dijelu ove godine, do sredine srpnja, u Hrvatskoj bilo 8.5 milijuna turista i 38.2 milijuna noćenja, što su porasti od 12 i 6 posto u odnosu na isti period prošle godine.

,,Zadovoljni smo rezultatima iz dosadašnjeg dijela godine i srpnja. Nalazimo se u samoj špici sezone, kada u zemlji trenutno boravi gotovo 900 tisuća turista. Uskoro očekujemo kako će ta brojka premašivati milijun turista na dnevnoj bazi koji će boraviti u hrvatskim destinacijama”, komentar je direktora HTZ-a Kristjana Staničića, prenosi Index.hr.

OGLAS

Kaže i da je trenutno najviše turista u Istri, Splitsko-dalmatinskoj županiji i na Kvarneru, dok ih je među destinacijama najviše na Viru, u Rovinju, Umagu, Poreču, Medulinu i Dubrovniku. Među turistima najviše je Nijemaca, Slovenaca i domaćih, a zatim Austrijanaca, Čeha i Poljaka.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM