viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.10.21 @ 16:10

Ministar Ministastva gospodarstva Srednjobosanske županije Nisvet Hrnjić održao je radni sastanak 26. listopada 2021. godine povodom otvaranja zimske turističke sezone i manifestacije ,,Šankanje” koja se tradicionalno održava na planini Vlašić.

Službeno otvaranje zimske sezone i manifestacija ,,Šankanje” okupljaju veliki broj gostiju iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i zemalja okruženja, pa je na sastanku naglašena važnost poštivanja protokola vezanih za COVID-19, kako bi se svi ljubitelji zimskih sportova osjećali sigurno. Vlašić će biti središte zabave, druženja, glazbenih dešavanja, sportskih aktivnosti u magičnom ambijentu jedne od najljepših planina u Bosni i Hercegovini.

Tijekom sastanka naglašena je potreba za većim investiranjem u razvoj turističke ponude, izdvajanjem sredstava u skijašku infrastrukturu i unaprjeđenjem marketinških aktivnosti sa akcentom na domaće tržište, ali i tržište susjednih zemalja.

OGLAS

Pored toga, razgovaralo se o registraciji apartmana i soba u domaćinstvima obzirom da su usvajanjem Zakona o turističkim zajednicama Srednjobosanske županije osigurani uvjeti za registraciju i legalizaciju objekata ovog tipa smještaja, čime je dodatno povećan kvalitet turističke ponude u zimskim destinacijama.

OGLAS

Ukazujući na potrebu unaprjeđenja skijaških aktivnosti i uvođenja reda na skijalištima, sugovornici su konstatirali da je potrebno nastaviti aktivnosti na usvajanju Zakona o javnim skijalištima Srednjobosanske županije.

OGLAS

Srednjobosanska županija kao poželjna zimska turistička destinacija zauzima važno mjesto na turističkoj mapi Bosne i Hercegovine zahvaljujući zajedničkoj suradnji cjelokupne zajednice, a shodno navedenom Ministarstvo gospodarstva Srednjobosanske županije će i u narednom vremenskom periodu biti partner i potpora u radu Turističke zajednice Srednjobosanske županije.

Oglasi
LM