viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.07.23 @ 18:27

Snažno nevrijeme zahvatilo je oko 16 sati šire riječko područje te je vjetar srušio mnogo stabala i grana, ali i jednu od dizalica na kontejnerskom terminalu Brajdica. Dizalica se srušila pokraj broda koji se nalazio na terminalu. Prema prvim informacijama s terena, stabla su se rušila na prometnice, oštećujući automobile u Vukovarskoj ulici, na Škurinjama, pred Art-kinom na Brajdi su odlomljene grane pale na pločnik i oštećen je krov Osnovne škole Srdoči, piše Indeks.

Županijski centri 112 Pazin i Rijeka zaprimili su nekoliko desetaka dojava o posljedicama jačeg nevremena, a većinom su se odnosile na srušena stabla, električne stupove, oštećena vozila, probleme na moru, nestanak električne energije i veću količinu vode na cesti. Prema trenutnim informacijama, jedna osoba ozlijeđena je u Novigradu.

OGLAS

Velika količina kiše u Rijeci izbila je šahtove pa su se ulicama slijevale bujice. Vjetar je raznosio spremnike za otpad tako da je promet u dijelovima grada onemogućen ili jako otežan.

OGLAS

Nevrijeme je stiglo poslijepodne sa zapada. Najprije je počeo puhati izuzetno jak vjetar s jugozapadne strane, a uslijedila je vrlo obilna kiša. Mjestimično je padala i tuča. Već nakon pola sata nevrijeme se smirilo, a grmljavinska fronta produžila je na istok. 

OGLAS

Tijekom dana je Ravnateljstvo civilne zaštite na društvenim mrežama upozorilo da olujno nevrijeme dolazi iz sjeverne Italije prema Istri i Kvarneru te se očekuju jaki i olujni udari vjetra, lokalno tuča i obilna kiša.

Nevrijeme s obilnom kišom i jakim vjetrom popodne je zahvatilo i Zagreb.

Oglasi
LM