viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.10.23 @ 08:33
OGLAS

Predsjednik Unije osoba i organizacija osoba sa invaliditetom u Federaciji Adnan Dervišević izjavio je za Faktor da treba podsjetiti političare, a posebno one na vlasti, da socijalna pitanja nisu i ne smiju biti politička. Nakon, kako kaže, razočaravajućih postupaka Vlade FBiH, vrijeme je za nepopularne mjere.

OGLAS

Nakon što federalna Vlada zaključkom nije podržala održavanje tematske sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH o položaju osoba sa invaliditetom, sluha za njihove probleme nisu pokazali ni na državnom nivou budući da je izostala podrška zakonu čijim usvajanjem bi se spustio stupanj invaliditeta za izdavanje znaka pristupačnosti s dosadašnjih 100 posto, na 80 posto.

– Naš optimizam je pao, sada se borimo sami za naša prava, ostavljeni od Vlade FBiH i vladajućih. Što se tiče tematske sjednice, mi smo od veljače upućivali urgencije tadašnjoj predsjedateljicu Zastupničkog doma za održavanje sjednice tri puta.

OGLAS

Svaki put nas je izignorirala pa smo se odlučili stupiti u kontakt sa zastupnicima, ne obazirući se tko je pozicija, a tko opozicija. Naišli smo na razumijevanje 40 zastupnika koji su nas podržali predvođeni Kenelom Zuko. Međutim, Vlada FBiH je donijela svoju sramnu odluku – kaže Dervišević.

OGLAS

Dodao je kako planiraju održati sastanak proširenih koordinacija iz Federacije na kojem će se, kako je kazao, razgovarati o “nekim nepopularnim mjerama”.

OGLAS

– Nije isključen ni izlazak na ulice – poručio je Dervišević.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM