viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 18.08.23 @ 13:02

Iz Međunarodnog aerodoma Sarajevo jučer je priopćeno da će aviokompanija Jordan Aviation, koja je započela sa charter letovima ovog ljeta, nastaviti sa letovima iz Amana za Sarajevo i u zimskom periodu.

No, ujedno su otkrili da se aviokompanija Jordan Aviation prijavila na Javni poziv za otvaranje baze, koji je Međunarodni aerodrom Sarajevo objavio protekle godine sa planovima da glavni grad BiH poveže sa europskim destinacijama kao i da poveća frekvencije na nekim od postojećih destinacija.

OGLAS

To se, nažalost, još uvijek nije dogodilo zbog određenih tehničkih i administrativniih prepreka vezano za ishodovanje potrebnih odobrenja u pogledu zračnih sloboda, te su za sada dogovoreni samo charter letovi.

OGLAS

Neslužbeno se saznaje da je bio potpisan ugovor između Aerodroma Sarajevo i Jordan Aviation, ali je kasnije raskinut.

OGLAS

Podsjetimo da su ranije iz Aerodroma Sarajevo otkrili tek da je misteriozni zračni prijevoznik koji je ranije ove godine planirao otvoriti bazu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine bio neeuropski prijevoznik.

Tada su rekli da je zbog komplicirane birokratske procedure oko dobivanja dozvole da avioprijevoznik (kao neeuropska kompanija) stacionira avion u Sarajevu, dogovor dvije strane pao u vodu.

Aerodrom je, podsjetimo, tražio zamjenu nakon što je Wizz Air ukinuo svoju bazu u Sarajevu sredinom prošle godine i ugasio većinu linija. U medijima se špekuliralo i da bi na to mjesto mogao doći Ryanair, ali to se nije dogodilo.

Oglasi
LM