viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.08.23 @ 13:07
OGLAS

Prošlogodišnji festival posjetilo je oko 4 tisuće građana i građanki iz regije koji su uživali u širokoj ponudi koju su obezbijedili izlagači iz Kiseljaka i okoline. Događaj je dao prostor promidžbi kako tradicionalne, tako i moderne street kuhinje.

            Udruga “Šareno brdo” i ove godine organizira Kiss Food Fest, čiji je cilj promidžba gastro – scene Kiseljaka, mjesta koje je već desetljećima poznato po dobroj hrani i piću. Ovogodišnji festival trajat će tri dana, od 1. do 3. rujna 2023. godine te će biti smješten na Trgu kneza Radoje u Kiseljaku. O uspjehu prošlogodišnjeg festivala još uvijek se govori u ovom mjestu, a građani, kao i izlagači, se raduju ponovnoj prilici kušanja gastro kreacija. Događaj se organizira u suradnji s Općinom Kiseljak, a podržali su ga i poznati brendovi Sarajevski kiseljak d.o.o, Ožujsko pivo i Molson Coors BH d.o.o., Grad Kaštela (Republika Hrvatska), Ministarstvo obrazovanja, mladih, znanosti, kulture i sporta Srednjobosanske Županije te brojni drugi.

OGLAS

            Trodnevni gastro – program pratit će i brojne glazbene izvedbe, uključujuči i sastav Zlatne žice, DJ G i DJ Soul te bendovi Domino Efekt i Tregeri. Prvi dan festivala posvećen je promidžbi široko poznate kiseljačke pogačice, jela specifičnog za ovu lokalnu zajednicu po kojem je Kiseljak poznat. Opjevanu pogačicu u kolovozu 2022. godine Općina Kiseljak, u suradnji sa Federalnim ministarstvom kulture i sporta, kandidirala je za UNESCO popis zaštićene nematerijalne baštine. Posjetitelji će prvi dan imati priliku kušati ovo jelo besplatno, uz široku ponudu i drugih jela street food karaktera.

OGLAS

            S drugim danom festivala započinje i Street Food program, gdje će brojni izlagači imati priliku predstaviti svoje gastronomske vještine, ali i male i srednje biznise koje su pokrenuli. Sva zainteresirana fizička i/ili pravna lica koja žele prezentirati svoje male i srednje biznise ili pak svoje gastronomske vještine svoje učešće mogu prijaviti putem Javnog poziva najkasnije do 15. kolovoza 2023. godine, koji možete pronaći ovdje. Wiener Street Food, Vinarija Pejčinović, Pizzeria Casablanca te Slatki kutak Sandre i Mie neki su od već poznatih izlagača na ovogodišnjem festivalu. Bendovi Domino Efekt i Tregeri zabavljat će posjetitelje tokom drugog dana programa.

OGLAS

            Zadnji dan festivala – Dječiji dan, posvećen je najmlađim posjetiteljima, koji će imati priliku uživati i zabavljati se uz raznovrsan program. Treći dan je također i Street Food Day 2, tijekom kojeg će biti organizirano glasanje i izbor najboljih izlagača festivala. Pobjednike očekuju vrijedne nagrade, pri čemu će neke od njih obezbijediti Molson Coors BH d.o.o. i brend Ožujsko pivo. Glazbene izvedbe trećeg dana festivala rezervirane su za Dj G i Dj Soul.

Udruga “Šareno brdo” s veseljem očekuje sve zainteresirane posjetitelje, a isti više informacija o Kiss Food Festu mogu pronaći na njihovim društvenim mrežama – Udruga “Šareno brdo” na mreži Facebook te @kissfoodfest na mreži Instagram!

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM