viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 16.12.23 @ 08:08

,,Zajedno s predsjednicom Komisije i nizozemskim premijerom otići ćemo u Sarajevo da ih podržimo da učine te konačne napore koji su preostali do odluke o otvaranju pregovora”, rekao je Plenković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sljedećih nekoliko tjedana u Sarajevo će otputovati hrvatski premijer Andrej Plenković, nizozemski Mark Rutte i predsjednica Komisije Ursula von der Leyen kako bi potaknuli vodstvo BiH da poduzmu dodatne korake s ciljem otvaranja pristupnih pregovora u ožujku sljedeće godine, javlja Hina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

,,Zajedno s predsjednicom Komisije i nizozemskim premijerom otići ćemo u Sarajevo da ih podržimo da učine te konačne napore koji su preostali do odluke o otvaranju pregovora”, rekao je Plenković nakon završetka samita EU-a.

Čelnici država članica u četvrtak su odlučili otvoriti pregovore s Ukrajinom i Moldavijom, a Komisiju su zadužili da u ožujku napravi novo izvješće o napretku BiH kako bi se onda na samitu mogla donijeti odluka o otvaranju pregovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

,,Doveli smo ih do pred sam gol, sada treba napraviti još dva dodavanja i zabiti gol i nakon toga se otvaraju pregovori što je u strateškom interesu Hrvatske i svih nas koji godinama radimo na tome da BiH ulovi korak s ostalim zemljama”, rekao je Plenković.

Oglasi
LM