viteski_logo_white
Osmrtnice
Vrijeme objave: 12.06.23 @ 20:15

Radnički neposluh u Rudniku mrkog uglja Zenica bit će prekinut večeras, u trećoj smjeni, kada će rudari obnoviti proizvodnju u jamskom pogonu “Raspotočje”- izjavio je predsjednik Sindikata pogona “Raspotočje” Nedžad Duraković.

,,Rudari su počeli dobivati plaću na svoje račune i večeras će ih dio početi raditi. Još nisu svi dobili plaće, jer su danas angažirane i još neke banke da rade isplate, ali ima još vremena do kraja radnog dana za banke da ih još više dobije novac na svom računu. Neki su već dobili plaću i večeras se prekida radnički neposluh. S obzirom na to da se dugo nije radilo, od 25. svibnja, odradit će se i prosekcija jame”, izjavio je Duraković.

Spiskovi radnika za sastav brigada pripremljeni su još tokom vikenda, ali se za obnovu proizvodnje čekala isplata plaće iz travnja te naknada za topli obrok. Rudarski radovi u pogonu “Stara jama” neće biti obnovljeni, jer će narednih mjesec dana biti urađeni elaborati kojima bi se trebalo dobiti odgovor na pitanje da li je isplativa proizvodnja u tom pogonu, prenosi Klix.

Proizvodni radnici iz tog pogona bit će prebačeni na rad u pogon “Raspotočje”, koji će imati radnu snagu za proizvodnju na mjesečnom nivou od 35.000 tona, koja bi, procjene su, trebala biti dovoljna za izmirenje svih obaveza zeničkog rudnika. Višak radnika će biti zbrinut u sklopu socijalnog programa koji se priprema za sve rudnike iz koncerna Elektroprivrede Bosne i Hercegovine (EP BiH).

Oglasi