viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 14.12.23 @ 12:00

Carinski službenici Uprave za neizravno oporezivanje, u suradnji sa službenicima Granične policije BiH, privremeno su oduzeli od dvoje državljana Bjelorusije gotovinu u iznosu 30.000 dolara na graničnom prijelazu Deleuša između Bosne i Hercegovine i Crne Gore. 

Novac je privremeno oduzet prilikom izlaska iz BiH jer nije bio prijavljen prilikom ulaska u BiH na graničnom prijelazu Rača, kada su strani državljani ulazili u carinsko područje BiH.

OGLAS

Carinska služba Uprave za neizravno oporezivanje najavila je da će u narednom periodu vršiti pojačane mjere nadzora prijenosa gotovine preko svih međunarodnih graničnih prijelaza.

OGLAS

Kako ne bi bili u prekršaju i u situaciji da im novac bude oduzet, sve osobe koja prenose gotovinu u iznosu većem od 20.000 KM moraju to prijaviti carinskoj službi BiH.

OGLAS

Osim gotovine, obveza prijavljivanja se odnosi i na vrijednosne papire, čekove i slično, čija je vrijednost veća od 20.000 KM.

Prijava se podnosi na pisanom ”Obrascu za prijavu gotovine” koji sadrži podatke o podnositelju, vlasniku gotovine, predviđenom primatelju gotovine, iznosu i vrsti gotovine, podrijetlu i namjeni gotovine, smjeru putovanja i prijevoznom sredstvu.

Svaka fizička osoba može popuniti Obrazac elektronskim putem (dostupan na web stranici UNO), te ga ispunjenog i isprintanog predati službeniku na graničnom prijelazu ili ga ispuniti na samom graničnom prijelazu, saopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

Oglasi
LM