viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 22.12.21 @ 09:39

U organizaciji Ministarstva gospodarstva Srednjobosanske županije održan je sastanak sa članovima Udruženja poslodavaca Srednjobosanske županije, zbog najavljenog poskupljenja električne energije za poslovne subjekte u Federaciji BiH.

Sastanku u zgradi Vlade nazočili su premijer Srednjobosanske županije Tahir Lendo, ministar gospodarstva Nisvet Hrnjić, predsjednik Udruženja poslodavaca Srednjobosanske županije Kemal Čolak i članovi upravnog odbora Udruženja poslodavaca Srednjobosanske županije Šaban Rizvić, Salem Ekmeščić, Zoran Gazibarić, Taib Ibreljić i Mirko Šakić.

OGLAS

Poslodavaci su na sastanku iskazali zabrinutost zbog najave enormnog povećanja cijene električne energije. Upozorili su da povećanje cijene u 2022. godini ne smije biti veće od 20 posto, jer će u suprotnom doći do smanjenja gospodarskih aktivnosti i konkurentnosti na domaćem i stranom tržištu, gubitka radnih mjesta i ugrožavanja životnog standarda građana, piše tntportal.ba.

OGLAS

Premijer Srednjobosanske županije Tahir Lendo i ministar gospodarstva Nisvet Hrnjić istaknuli su da bi najavljeno povećanje cijene električne energije negativno utjecalo na gospodarske aktivnosti i životni standard stanovništva.

OGLAS

Shodno navedenom, dogovoreno je da Ministarstvo gospodarstva pripremi detaljnu informaciju za narednu sjednicu Vlade Srednjobosanske županije, koja će na osnovu toga u formi Zaključka uputiti stav Vladi Federacije BiH i JP Elektroprivreda BiH koji rade na donošenju rješenja.

Oglasi
LM