viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 30.10.23 @ 07:32

U sklopu 7. Ramskih dana kulture Etno skupina “Čuvarice” večeras je u Rami organizirala i promociju novog, drugog po redu albuma “Tragom prošlosti”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promociji je nazočila i predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boravak u Rami iskoristila je i za posjetu fra Andriji Joziću gvardijanu i župniku župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rami.

“Franjevački samostan Rama-Šćit sa etnografskim muzejom, umjetničkom galerijom kao i bogatom poviješću predstavlja neprocjenjivo bogatstvo za cijelu BiH a posebno Hrvate katolike. Samostan je i jedno od najpoznatijih i najposjecenijih ramskih lokacija čemu vjerujem ,doprinosi i predan rad te nevjerojatna energija gvardijana Jozića” kazala je predsjednica Bradara koja je vrijeme provedeno u Rami iskoristila i za sastanak sa Općinskim odborom HDZ-a BiH ove općine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi predsjednik Odbora, Slavko Bilic , predsjednici Bradara koja je i dopredsjednica HDZ-a BiH upoznao sa članovima odbora, aktivnostima a posebno projektima Mladeži i Zajednice žena.

“Sa kapacitetom koji imamo u Vijeću no najviše znanjem, radom i zalaganjem trudimo se učiniti našu lijepu Ramu ugodnom i za život, ukazivati na probleme ali i promovirati našu tradiciju povijest i način života kako to rade i naše Čuvarice čijem koncertu smo nazočili. Posjeta predsjednice Bradara bit će nam dodatan motiv da nastavimo još jaču borbu za našu Ramu” kazao je Bilic.

Inače, “Ramski dani kulture” trajali su cijeli mjesec a talent i predanost Biljane Glibo, njene obitelji kao i svih “Čuvarica” kao pokroviteljica manifestacije prepoznala je i predsjednica Bredara. 

Oglasi
LM