viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 18.05.23 @ 15:28
OGLAS

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu ( SIPA) uhitili su jučer na na području Zeničko – dobojske , Srednjobosanske , Unsko – sanske županije i grada Banja Luka četiri osobe u okviru operativne akciju kodnog naziva “Kamen”.

OGLAS

Opojne droge

“Avaz” otkriva da je SIPA uhitila Viktora Krištu, Mehmeda Bojića, Muju Anića i Haruna Spahića.

Osobe osumnjičene u okviru istrage, terete se za kontinurano krijumčarenje većih količina različitih opojnih droga, uključujući “speed”, “marihuana-skunk” i “extasy” iz BiH prema zemljama EU, kao i iz zemalja zapadne Europe u Bosnu i Hercegovinu, koju su krijumčarili i na područje R Hrvatske, najviše Dalmacije i Istre, pa je u okviru predmeta ostvarena međunarodna suradnja s partnerskim institucijama R Hrvatske (USKOK) – kažu iz Tužiteljstva BiH.

OGLAS

Također, osumnjičene osobe pod istragom su i zbog krijumčarenja veće količine oružja iz BiH prema zemljama EU, radi prodaje na ilegalnom tržištu i korištenja za izvršenje kaznenih djela, a među osumnjičenima je i osoba s područja Zenice, višestruko poznata agencijama za provođenje zakona u BiH, procesuirana za nedozvoljen promet droge i oružja.

OGLAS

 300 kilograma speeda

Višegodišnjim radom policijskih službenika SIPA-e u ovom predmetu prikupljeni su dokazi da su osumnjičenih osoba u periodu od 2019. godine do danas izvršila isporuke većih količina opojne droge i to oko 300 kilograma opojne droge speeda, više od 100 kilograma opojne droge skank, 20 kilograma smjese za povećanje količine mase za opojnu drogu speed, 42 litra amfetaminskog ulja kao i četiri veće vreće opojne droge ekstazi (od po kilogram) i 50 komada različitog vatrenog oružja (automatske puške i pištolji različitih marki i kalibra).

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM