Sastojci za koru:
OGLAS
250 g brašna
125 g putera
OGLAS
125 g šećera
OGLAS
25 g kakao
OGLAS
1 jaje
1/2 praška za pecivo.
Krema:
125 g putera
125 g šećera
3 žumanjka
3 bjelanjka
1 puding od vanilije
1 vanilin šećer
1 kašika limuna
500 grama nemasnog sira.
Način pripreme smjese za koru: puter, jaje, šećer i kakao kremasto umutiti i postepeno dodavati brašno, zatim prašak za pecivo. Smjesu podijeliti na dva dijela, pola za podlogu, a drugu polovicu za kuglice poslije.
Način pripreme smjese za kremu: puter, šećer, (jaja) žumanjce kremasto umutiti, puding, vanilin šećer, limun i sir umutiti, dodati umućen bjelanjak, preliti na smjesu kore, zatim napraviti kuglice od preostalog dijela smjese za koru i sve zajedno peći u kalupu za tortu.