Zrak u vitezu
OGLAS
//
trener svih trenera
Vrijeme objave: 21.10.24 @ 11:42
OGLAS

Grob dostojan trenera svih trenera napokon je uređen na Mirogoju. U Aleji velikana, odmah pored filmskog redatelja Veljka Bulajića, posljednje počivalište Miroslava Ćire Blaževića uređeno je u bračkom kamenu. Na kamenu piše Ćiro i isklesan je stilizirani nogometni teren, a u dnu je poruka Ćire s onoga svijeta “Sine, budi spreman“.

OGLAS

Miroslav Ćiro Blažević, legendarni nogometni trener i bivši izbornik hrvatske reprezentacije, preminuo je 8. veljače 2023. godine, dan prije svog 88. rođendana. Blažević je duže vrijeme vodio tešku borbu s karcinomom prostate, koji se proširio na druge dijelove tijela.

Poznat kao “trener svih trenera”, Blažević je postao ikona hrvatskog sporta, a najpoznatiji je po vođenju hrvatske reprezentacije do osvajanja trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu 1998. godine. Njegova karizma i posvećenost sportu ostavile su neizbrisiv trag, a brojne su generacije sportaša i navijača diljem regije cijenile njegov doprinos i karakter​, prenosi Herc.info.

OGLAS

Ćiro je bio i simbol Dinamove slavne generacije koja je 1982. godine osvojila naslov prvaka Jugoslavije nakon 24 godine čekanja, čime je promijenio povijest kluba i stekao ogromnu popularnost u regiji​.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM