viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
//
Emrah i.
Vrijeme objave: 05.09.24 @ 21:07
OGLAS

Osumnjičeni za jutrošnju pucnjavu u blizini izraelskog konzulata u Munchenu ubijen je u razmjeni vatre s policijom, priopćio je danas ministar unutarnjih poslova Bavarske Joachim Herrmann. Prema izvješću Bilda, riječ je o islamistu poznatom policiji.

OGLAS

– Moramo pretpostaviti da je napad na izraelski generalni konzulat možda bio planiran – izjavio je Herrmann.

Bild navodi da je osumnjičeni Emrah I. (18), rođen u Austriji, porijeklom iz Bosne i Hercegovine. On je 2023. godine prijavljen kao član terorističke organizacije te je širio propagandu tzv. Islamske države.

OGLAS

Austrijske vlasti pronašle su na njegovom mobitelu islamističku propagandu. Pored vatrenog oružja, tijekom napada imao je i bajunet, piše Bild.

OGLAS

Herrmann je dodao da je napadač ispalio seriju hitaca, na što su pripadnici snaga sigurnosti odgovorili i usmrtili ga. Prema dostupnim informacijama, osumnjičeni se dovezao do Dokumentacijskog centra nacionalsocijalizma, otvorenog 2015. godine, noseći dugu pušku te je pucao na obližnju policijsku postaju.

OGLAS

Glasnogovornik snaga sigurnosti izjavio je da je u operaciji sudjelovalo pet policajaca. Helikopteri nadlijeću područje u pokušaju održavanja kontrole. Policija je pozvala građane da izbjegavaju taj dio grada dok je akcija još u tijeku.

Incident se dogodio na godišnjicu terorističkog napada tijekom Olimpijskih igara 1972. godine, kada su palestinski teroristi ubili 11 izraelskih sportaša u Munchenu.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM