viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 28.08.23 @ 14:58
OGLAS

Bosna i Hercegovina imat će dobru budućnost ako njezini politički akteri budu surađivali, rekao je danas visoki predstavnik međunarodne zajednice u toj zemlji Christian Schmidt na početku Bledskog strateškog foruma.

Nijemac je u izjavi novinarima uoči početka konferencije naglasio da je Zapadni Balkan prostor s potencijalom za suradnju te da je optimističan o budućnosti Bosne i Hercegovine.

OGLAS

“Svi koji razmišljaju o svojim pozicijama moraju vidjeti da će BiH imati dobru budućnost budu li svi surađivati, to je ključna poruka”, kazao je Schmidt. Naglasio je kako stanovnici BiH žele sigurnost, posao i dobru perspektivu, a ne rasprave o pojedinačnim interesima.

OGLAS

Schmidt će biti uvodničar na panelu

On će prisustvovati panelu čelnika jugoistočne Europe na kojem će sudjelovati premijer Andrej Plenković i predsjednik Europskog vijeća Charles Michel. U raspravi će sudjelovati i kosovski premijer Albin Kurti i srbijanska premijerka Ana Brnabić, predsjednik slovenske vlade Robert Golob, crnogorski premijer Dritan Abazović i predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

OGLAS

Schmidt će dan kasnije biti uvodničar na panelu o Zapadnom Balkanu na kojem će, između ostalih, govoriti šef diplomacije BiH Elmedin Konaković, srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić i posebni predstavnik Europske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Na Bledu je i šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman koji će u utorak sudjelovati na radnom sastanku s ministrima vanjskih poslova Zapadnog Balkana.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM