viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 17.01.23 @ 20:58

Krajem studenog prošle godine Senat Univerziteta u Sarajevu usvojio je zaključak kojim se traži od Medicinskog fakulteta da formira povjerenstvo za pregled dokumentacije postdiplomskog studija Sebije Izetbegović.

Senat Univerziteta u Sarajevu je na izvanrednoj sjednici održanoj 10. studenog 2022. godine raspravljao o diplomama generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebije Izebegović i lidera Naroda i pravde Elmedina Konakovića.

OGLAS

Tada je od Medicinskog fakulteta u Sarajevu zatraženo da formira ad hoc povjerenstvo koja bi još jednom istražila i pregledala dokumentaciju Sebije Izetbegović, zbog određenih nepravilnosti koje je navodno utvrdio Senat.

OGLAS

Kako je za Klix. ba potvrdio rektor UNSA Rifat Škrijelj, sjednica Senata na kojoj će biti razmatrano izvješće o diplomi generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i zastupnice u Saboru Županije Sarajevo Sebije Izetbegović bit će održana sutra u 13 sati, nakon čega će uslijediti press konferencija.

OGLAS

Izetbegović je nedavno istaknula kako pojedinci iznose zlonamjerne neistine u vezi sa njenom akademskom karijerom.

Također je navela i da je Županijska prosvjetna inspekcija u više navrata na Medicinskom fakultetu UNSA provela usmjereni inspekcijski nadzor te da nakon niza inspekcijskih pregleda inspekcija nikada nije izdala bilo kakve upravne mjere, a imala je ovlaštenje i obvezu to učiniti ako je bilo zakonskih pretpostavki za to.

Naglasila je i da je ad hoc povjerenstvo, koja je formirana na osnovu zaključka Senata Univerziteta u Sarajevu, nakon detaljne i iscrpne analize svih relevantnih činjenica i okolnosti u vezi sa upisom na magistarski studij i sticanjem diplome magistra znanosti, konstatirala da su ispunjeni svi zakonski i drugi uvjeti propisani aktima Medicinskog fakulteta i Univerziteta u Sarajevu za dodjelu diplome.

Oglasi
LM