viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 02.10.23 @ 07:57

U prostorijama Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) u periodu od 9. do 13. listopada ove godine bit će održani dani otvorenih vrata na kojima će biti prezentirane nove tehnologije u izbornom procesu.

U pet radnih dana od 14:00 do 15:30 u prostorijama SIP-a će biti prezentirana oprema koja bi se teoretski mogla implementirati za lokalne izbore.

OGLAS

,,Ta oprema sadrži skener za biometrijski otisak prsta i osobnu kartu koja je biometrijski vezana za sustav biometrije osobnih karata koji se vodi u IDDEEA-i. Oprema se odnosi na skeniranje glasačkih listića i imamo opremu koja podrazumijeva brz transfer sa biračkog mjesta do glavnog servera. To su tri komponente koje želimo prezentirati najširoj javnosti. Očekujemo posjetu učenika i studenata, novinara i predstavnika političkih stranaka, parlamentaraca na svim nivoima u BiH”, kaže predsjednik SIP-a Suad Arnautović.

OGLAS

Međutim, naglašava, da bi nove tehnologije mogle biti implementirane na izborima u 2024. godini potrebno je da Parlamentarna skupština BiH donese izmjene Izbornog zakona kojima bi bilo predviđeno uvođenje novih tehnologija u izborni proces.

OGLAS
Oglasi
LM