viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.10.23 @ 08:20
OGLAS

Kako su naveli, tokom prethodnih godina je uz pomoć vještačke inteligencije blokirano 99,9 posto neželjene pošte što znači nevjerojatnih 15 milijardi mailova dnevno. Sada, odlaze korak naprijed, primjenjujući novi skup pravila za rješavanje ovih pitanja.

Nova pravila su namijenjena pošiljateljima masovnih mailova, koji su do sada poslali više od 5.000 mailova dnevno. Često njihovi sustavi nisu adekvatno osigurani pa tako ih mogu iskoristiti prevaranti ili hakeri. Počevši od veljače 2024. godine, Gmail će primenjivati nova pravila za “masovne pošiljatelje”:

OGLAS

1. Provjera autentičnosti: 

Pošiljatelji velikog broja mailova moraju dokazati da su oni za koje se izdaju. Ovim će sigurnost mailova biti veća, a napadači će se teže moći “prišunjati”.

OGLAS

2. Lako otkazivanje pretplate

Moći ćete otkazati pretplatu na komercijalne mailove jednim klikom, a stvar ubrzava to što pošiljatelji moraju obraditi zahtjeve u roku od dva dana.

OGLAS

3. Nema više spamova: 

Gmail će postaviti jasno ograničenje na stopu neželjene pošte za pošiljatelje. To znači da će manje spamova zatrpavati vaš inboks.

Ova pravila, kaže Google, podržavaju i njegovi partneri kao što je Yahoo, jer je svima cilj da mailovi budu što sigurniji. Ako spadate u one koji šalju masovne mailove iz bilo kojeg razloga, ne brinite, jer će vam Gmail poslati neophodne smjernice prije nego što primjena novih pravila počne.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM