viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 10.09.23 @ 07:08
OGLAS

O čuvenom nobelovcu, Ivi Andriću, 7. rujna,  počelo je snimanje serije, u produkciji Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a.

OGLAS

Serija će se zvati Nobelovac, a prva klapa pala je u Muzeju Ive Andrića. 

Snimanje će trajati do prosinca, a pored Beograda i okoline, kadrovi će se snimati i u Herceg Novom, Sarajevu i Višegradu.

OGLAS

Serija od osam epizoda bavit će se životom Ive Andrića sa glavnim fokusom na trenutak kada je autor romana Na Drini ćuprija dobio Nobelovu nagradu za književnost 1961. godine, ali kroz svojevrsnu unutarnju dramu glavnog junaka. 

OGLAS

Pokrivat će i dramatične godine književnog stvaranja tijekom Drugog svjetskog rata, kao i Andrićev život u Beogradu nakon rata.

OGLAS

Glavne uloge povjerene su Tihomiru Staniću koji će igrati Ivu Andrića, a koji je jedan i od kreatora serije, također Selmi Alispahić u ulozi Milice Babić, dok će mladog Andrića igrati Igor Jurinić.

Pored Tihomira Stanića, kreatori serije su i Ivan Velisavljević i Vladimir Roganović. Scenarij potpisuju Ivan Velisavljević i Jelena Mijović i suradnici na scenariju Aleksandar Novaković i Tihomir Stanić koji je i redatelj sa koredateljem Borišom Simovićem.

U seriji igraju i Vladan Gajović, Bojan Žirović, Branka Šelić, Bojana Zečević, Petar Novaković, Svetozar Cvetković, Milivoje Obradović, Slobodan Beštić, Aleksandra Pleskonjić, Vahid Džanković, Nebojša Milovanović i mnogi drugi, pišu srbijasnki mediji. 

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM