viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 19.06.23 @ 08:32

Objekat od preko 12.000 kvadrata, više od 200 parking mjesta, najsuvremeniji operativni centar, sustav videonadzora na području županije Sarajevo, borbena oklopna vozila, multifunkcionalni helikopter, specijalistička oprema i ono najvažnije, sposobni policajci, planovi su Ministarstva unutrašnjih poslova Županije Sarajevo.

Vozila sa visokim nivoom zaštite namijenjena su za potrebe specijalne policijske postrojbe.

,,Radi se o specijalnim blindiranim vozilima koji su namijenjeni za suzbijanje narušenog javnog reda i mira u većem obimu i rješavanje evetualnih kriznih situacija. Ono što mogu imati na sebi od opreme u zavisnosti je od novca koji ulažete. Osnovna njihova svrha je zaštita policijskih službenika na izvršavanju zadataka”, kazao je Muhamed Hasanović, načelnik Sektora za policijsku potporu MUP-a ŽS za Hayat.

Kako kaže ministar unutrašnjih poslova ŽS Admir Katica u okviru ovogodišnjeg proračuna predviđeno je više od 20 milijuna KM samo za kapitalna ulaganja u okviru MUP-a ŽS te se nada da će rezultirati nabavkom još dva oklopna vozila, a isporuka tri, naveo je, već je u toku.

Oglasi
LM