Zrak u vitezu
OGLAS
//
košarkaški klub
Vrijeme objave: 21.07.24 @ 15:03
OGLAS

Košarkaški klub “Busovača” pokrenuo je značajan projekt izgradnje 3×3 košarkaškog terena u samom centru Busovače, točnije ispred sportske dvorane srednje škole.

OGLAS

Ovaj ambiciozan projekt financiraju Federalno ministarstvo kulture i sporta te Općina Busovača, a njegova ukupna vrijednost premašuje 20.000,00 KM. 3×3 košarka, poznata po svojoj dinamičnosti i brzom tempu igre, postaje sve popularnija širom svijeta. Igra se na pola standardnog košarkaškog terena, s jednim košem, a timovi se sastoje od tri igrača.

Ova verzija košarke promovira brzu igru i zahtijeva visoku razinu vještine i timske suradnje, što je čini idealnom za mlade sportaše i rekreativce.Košarkaški klub “Busovača”, poznat kao najuspješniji sportski kolektiv u regiji, ovim projektom nastoji dodatno unaprijediti sportske uvjete za svoje članove, ali i za sve mlade i sportske entuzijaste u općini. Izgradnja 3×3 terena samo je prva faza projekta; planirano je i postavljanje tribina te drugih popratnih sadržaja koji će upotpuniti sportski kompleks.

OGLAS

Projekt je dobio značajnu podršku i od učenika Mješovite srednje škole “Busovača,” koji su kroz svoje tehničke radionice sudjelovali u izradi konstrukcije terena. Ova suradnja s lokalnom školom pokazuje važnost uključivanja mladih u razvoj zajednice i pruža im praktično iskustvo koje će im koristiti u budućim karijerama, javlja grad-busovaca.

OGLAS

Ovaj projekt nije samo investicija u infrastrukturu, već i u budućnost sporta u Busovači. Klub se nada da će novi teren postati mjesto okupljanja mladih, potičući ih na aktivno bavljenje sportom i zdrav način života.

OGLAS

“Uzbuđeni smo zbog ovog projekta koji će donijeti mnogo koristi našim članovima i cijeloj zajednici. Vjerujemo da će 3×3 teren postati popularno mjesto za igru i druženje, te će dodatno promovirati košarku među mladima,” izjavio je Nikica Petrović, predsjednik kluba.

Službeno otvaranje terena planirano je za kraj ljeta, a iz Košarkaškog kluba “Busovača” pozivaju sve zainteresirane da prate razvoj projekta i pridruže se svečanosti otvaranja.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM