viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
//
u udbini
Vrijeme objave: 12.09.24 @ 14:22
OGLAS

Kod Spomen obilježja Topala u Vitezu članovi MK VC 8. podružnica Središnja Bosna zajedno sa UNRO HVO ŽSB i Viteza predstavili su dva spomen kamena koja ove godine članovi MK Veterani Croatia nose u Udbinu i koji će biti ugrađeni u Memorijalni zid kod crkve Hrvatskih mučenika.

OGLAS

Kamen se nosi i predstavlja svake godine prve subote u rujnu kada je sveta misa za sve hrvatske mučenika tijekom povijesti. Ove godine su Buhine kuće i ubojstvo fratara, fra Nikice Miličevića i Leona Migića iz Fojnice, a uz kamen ide prateći dokumentacija sa opisom događaja.

Članovi 8. podružnice MKVC Središnja Bosna kako djeluju u Središnjoj Bosni već treću godinu za redom nose i hodočaste sa kamenom koji svjedoči blizu povijest. Do sada su u zid ugrađeni Galica, Šušanj, Dusina, Kiseljak kod Žepča, Križančevo Selo,  Osmica i to je trajna zadaća i obveza MKVC da se prikazuje i svjedoči istina o domovinskom ratu. 

OGLAS

Zahvaljujemo predsjedniku UNRO HVO ŽSB Jozi Stojaku Mungosu i Jozi Radmanu UNRO HVO Vitez koji su prepoznali ovu aktivnost i koji sa udrugom sudjeluju u potpori i realizaciji projekta, a sve ovo ne bi bilo moguće bez firme Mermer iz Viteza vlasnika Ratka Strukara i njegovih djelatnika koji doniraju i bez novčane naknade izrađuju kamen uz poruku da za ovakve aktivnosti stoje na raspolaganju i zbog toga smo im neizmjerno zahvalni. Potporu projektu kod Spomen obilježja Topale uz aktivno sudjelovanje su dali općinski načelnik Boris Marjanović i Dado Vrebac”, navode u priopćenju.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM