Zrak u vitezu
OGLAS
//
Čudo
Vrijeme objave: 07.10.24 @ 21:43
OGLAS

Iako je protutnjalo nekoliko stotina kubika kamenja, kip se nije pomjerio ni centimetar, a na ogradi su ostale krunice, napisali su

OGLAS

Poplave i klizišta koja su pogodile Kreševo nanijele su veliku materijalnu štetu. Mnogo je oštećenih kuća i infrastrukture, a mještani kažu kako ne pamte poplavu tolikih razmjera.  Kresevo.info objavilo je jednu zanimljivu informaciju iz tog mjesta. Svetište sv. Jakova u Deževicama kod Kreševa je potpuno uništeno, ali je kip Svetog Jakova ostao netaknut.

,,Svetište sv. Jakova u Deževicama potpuno uništeno. Iako je protutnjalo nekoliko stotina kubika kamenja, kip se nije pomjerio ni centimetar, a na ogradi su ostale krunice. Sveti Jakove, moli za nas..”, napisalo je Kresevo.info uz fotografije iz svetišta. Naime, Svetište Voda svetog Jakova u Kreševu je asocijativni kulturni krajolik povezan s povijesnim, vjerskim, kulturnim i simboličkim vezama s elementima prirodnog područja. Nalazi se u selu Deževicama, u općini Kreševo, Bosna i Hercegovina. Svetište čini pećina u kojoj se nalazi vrelo, a voda ne otiče iz nje. Voda iz vrela smatra se čudotvornom, a prema vjerovanju hodočasnika, liječi mnoga kožna oboljenja.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM