OGLAS
Vrijeme objave: 26.10.24 @ 15:31
OGLAS

U utorak, 22. 10. 2024. g. izaslanik za vjerska pitanja pri Veleposlanstva Republike Turske u Bosni i Hercegovini dr. hafiz Mustafa Güvenç, u pratnji svog pomoćnika Sameda Pašalić, posjetio je Medžlis Islamske zajednice Vitez, gdje su ga ugostili Glavni imam mr. Omer-ef. Sikira, predsjednik Izvršnog odbora mr. Haris Šehić, tajnik Mirnes Alihođa, te predsjednik džematskog odbora Vitez Belmin Bengir i predsjednik Organizacijskog odbora manifestacije “Dani Ahmed-agine džamije” Jusuf Jašarević.

OGLAS

Ovom prilikom razgovaralo se o mogućnostima uspostavljanja međusobne suradnje i pomaganja između MIZ Vitez i Veleposlanstva Republike Turske u Bosni i Hercegovini.

Nakon razgovora, dr. hafiz Mustafa Güvenç je posjetio “Rejjan”, predškolsku ustanovu Medžlisa Vitez, gdje je prisustvovao posebnom programu koji je izveden u znak dobrodošlice dragom gostu. Ravnateljica PU “Rejjan”, Lejla Ćerim – Haskić je upoznala goste sa radom i aktivnostima ove ustanove, dok su najmlađi polaznici “Rejjana” uručili prigodne poklone dr. hafizu Güvenç kao izraz bratskih i iskrenih prijateljskih veza između Republike Turske i naše domovine, stoji u priopćenju objavljenom na mrežama.

Tokom svog boravka u Vitezu dr. hafiz Mustafa Güvenç je obišao i Ahmed-aginu džamiju koja u ovim danima obilježava 434 godine svog rada i postojanja kao najstarijeg vakufa i objekta općenito na području općine i Medžlisa Vitez. Na kraju, domaćini su sa dr. hafizom Güvenç posjetili gradilište nove džamije u Novom Naselju Vitez. Ovom prilikom hafiz Güvenç je upoznat sa dosadašnjim radovima na džamiji i onim što je preostalo da se uradi kako bi džamija u cijelosti bila završena i, uz Božiju pomoć, otvorena, zaključeno je.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM