Zrak u vitezu
OGLAS
//
45 sudionika
Vrijeme objave: 13.05.24 @ 15:40
OGLAS

Protekli vikend, u povodu Dana viteških planinara, 16. svibnja, članovi Hrvatskog planinarskog društva Vitez organizirali su šesti po redu pohod Viteškom obilaznicom koja od 2021. godine nosi naziv po Ivi Bagari, prvom i kasnije počasnom predsjedniku HPD Vitez.

OGLAS

Okupljanje planinara iz Novog Travnika, Zenice i Viteza, bilo je kod Hrvatskog doma u Malom Mošunju uz doručak i čaj. Nakon pozdravne riječi predsjednika Draženka Topalovića, 45 planinara je krenulo u hodnju na relaciji Mali Mošunj – Kalvarija – Hum – Gradina – Velika Ravan – Zaselje. Nešto iza 15 sati, svi su uspješno stigli do Planinarakog doma u Zaselju, gdje ih je dočekao planinarski grah.

Predvečer, članovi HPD Vitez, uz roštilj i pjesmu, proslavili su Dan viteških planinara te su dodijeljene diplome za 10 godina planinarskog staža ( Alojz Mlakić, Draženko Topalović, Gabrijela Jurčević, Lojzo – Lale Jurčević, Jozo Krišto – posthumno, Ivan Žuljević, Milica Rajković, Vlado Rajković, Luka Ivišić, Štefe Šafradin i Zoran Šafradin). Zatim, za 20 godina planinarskog staža (Anto Toljušić, Blaženka Ivišić, Milka Toljušić, Vlado Ivišić i Stipo Radoš).
Brončanu diplomu za posjetu svim planinarskim objektima u vlasništvu članica saveza u periodu od 2022. do 2023. godine, dobio je Dragan Radeljić, srebrnu diplomu za uspon na svih 12 planina koje su više od 2000 m u periodu od 2022. do 2023. godine, dobili su Slavko Žuljević i Dragan Radeljić, a Dragan Radeljić je dobio i zlatnu diplomu, zbog kompletiranja, već prethodno navedenih stavki. Nenad Rajić i Andrija Livančić su dobili diplome za ekspedicije i vrhove iznad 3000 m.
Također, Ana Gabrić i Miro Grabovac su dobili zahvalnice za sudjelovanju na Foto natječaju.

OGLAS

Bio je ovo odličan dan za društvo, te se ovom prilikom zahvaljuju članovima koji su pripremili doručak i planinarski grah, zatim prijateljima na Humu, Gradini i Velikoj Ravni koji su pripremili osvježenje te svima koji su na bilo koji način pomogli.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM