OGLAS
Vrijeme objave: 05.07.24 @ 15:20
OGLAS

Na protekloj sjednici Općinskog vijeća Vitez održanoj prije desetak dana, vijećnici su raspravljali o eventualnom produljenju radnog vremena ljekarni u Vitezu te radnom vremenu drugih objekata u ovoj srednjobosanskoj općini.

OGLAS

Naime, tijekom rasprave o točki dnevnog reda Prijedlog odluke o radnom vremenu prodajnih objekata, ugostiteljskih objekata, obrta i srodnih djelatnosti na području općine Vitez, vijećnik i predsjednik Povjerenstva za propise Nikola Šarić, u ime Kluba vijećnika HDZ-a BiH predložio je zaključak da se radno vrijeme ljekarni ovom odlukom izmijeni, odnosno da je prigoda da se Odlukom produlji vrijeme rada, što je i ranije bio prijedlog vijećnika, iz Stranke demokratske akcije (SDA).

Međutim, ranije nije bilo mehanizma da se taj prijedlog razmatra, upravo jer nije postojala Odluka o radnom vremenu u ovom obliku. Kako je rečeno, Prijedlogom odluke o radnom vremenu bilo je predviđeno da ljekarne mogu raditi najkasnije do 21 sat zimi ili 22 sata u ljetnom razdoblju.

OGLAS

Vijećnik Šarić predložio je, što je kasnije jednoglasno i usvojeno, da se Odlukom izmijeni radno vrijeme i odredi da ljekarne na području općine Vitez mogu raditi u zimskom periodu od 6:00 do 23:00, a u ljetnom periodu od 6:00 do 24:00.

OGLAS

Kao razlog ovoj izmjeni naveo je, kako su korisnici usluga ljekarni na području Viteza, primorani poslije 20:00 sati po hitno propisane lijekove od strane nadležnog liječnika ići do susjedne općine Travnik ili grad Zenicu te da bi produljenje radnog vremena umnogome olakšalo korisnicima.

OGLAS

Hoće li u narednom periodu korisnici usluga ljekarni na području općine Vitez dobiti “dežurnu” ljekarnu ostaje nam za vidjeti, a ukoliko se to dogodi, viteški.ba će na vrijeme informirati čitatelje o eventualnom novom radnom vremenu.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM