OGLAS
Foto: Centralna
Vrijeme objave: 05.07.24 @ 15:12
OGLAS

Na sajmu je prisutno više od 40 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, a partner sajma je Centar za organsku proizvodnju Selenča – Srbija. Cilj Sajma je predstavljanje domaćih i regionalnih proizvođača maline i drugih organskih proizvoda, kao i njihovo umrežavanje.

OGLAS

“Značaj ovog Sajma jeste da se svi poljoprivredni proizvođači ujedine, umreže, da prenesemo iskustva iz regije, da saznamo kako pomoći stanovnicima koji žive na ruralnom području, da u konačnici naprave gotov proizvod i ponude ga tržištu. S nama su predstavnici iz BiH, Srbije i Hrvatske. U Novom Travniku postaje tradicija organska proizvodnja”, riječi su to Sejada Hercega, organizatora iz Udruženja „Organsko ŽSB“

“Svake godine idem na ovaj Sajam i puno mi znače ovakve izložbe. Prodaja ide dobro”, kaže to Sefir Mehanović, jedan od izlagača. Pokrovitelji sajma su Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽSB, Ministarstvo gospodarstva ŽSB, te Vlada i Općina Novi Travnik. Sajam traje dva dana, 5. i 6. srpnja.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM