viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 28.07.24 @ 20:33
OGLAS

Jedna od najzahtjevnijih pilotskih operacija je upravo gašenje šumskih požara i sve ono što uključuje takav poduhvat.

OGLAS

Jedan od najvažnijih aktera zaustavljanja vatrene stihije na području Bugojna je upravo pilot helikoptera, Kasim Demirović iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, koji je definitivno odigrao ključnu ulogu u ovoj priči, piše portal Info Bugojno.

Povodom navedenog događaja u redakciju ovog portala pristiglo je zanimljivo pismo koje prenosimo u cjelini.

OGLAS

– Danas smo imali priliku posjetiti našeg prijatelja, pilota u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, Kasima Demirovića, koji igra ključnu ulogu u borbi protiv požara iznad Bugojna. Njegova hrabrost i posvećenost neprocjenjivi su u ovim teškim trenucima. Kasim je porijeklom iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, sin Tahira Demirović i profesorice bosanskog jezika Pakize Demirović.

OGLAS

Njegova majka, koja je bila i naša profesorica, odigrala je ključnu ulogu u oblikovanju njegove ljubavi prema domovini i zajednici. Kroz svoj rad, ona je inspirirala mnoge generacije, uključujući i svojeg sina, koji sada hrabro služi svojoj zemlji. Ovom prilikom poseban pozdrav šaljemo našoj profesorici, koja nas je naučila mnogo više od gramatike i književnosti. Kroz njezine lekcije, naučili smo vrijednosti ljubavi prema svojoj zemlji i zajednici. Kasimu, našem hrabrom pilotu, želimo puno sreće i uspjeha u njegovim budućim misijama. Neka ga sreća prati u svakom letu, dok štiti naš dom, stoji u pismu. Svaka čast na profesionalnosti!

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM