viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
//
o aktivnostima
Vrijeme objave: 04.10.24 @ 12:59
OGLAS

Predsjednik Matice hrvatske Vitez Željko Kocaj, književnik i istaknuti kulturni radnik iz Viteza, sastao se jučer s općinskim načelnikom Borisom Marjanovićem, a susret je bio prigoda za analizu dosadašnje suradnje, koja je ocijenjena kao uspješna s obostranom željom da se ojača u vremenu pred nama.

OGLAS

Kako je u priopćenju iz Matice hrvatske Vitez navedeno Općina Vitez podržala je niz projekata ove i prošle godine pri čemu je najvidljiviji Škola crtanja i slikanja Matice koju posljednje dvije godine pohađa gotovo 50 polaznika.

Govoreći o Danima Matice hrvatske u Vitezu i promociji Viteškog ljetopisa, kao krunskog matičinog projekta općinski načelnik Marjanović je kazao: “Sama promocija bila je lijep događaj na ponos naše općine. Prije svega događaj za kojim ova sredina, vjerujem, kako je općina Vitez, tako i druge gradove vapi. To je jedna kompletna kronologija koja se piše za prethodnu godinu i ono što je svakako pohvalno jeste činjenica da ovako jedno izdanje je nešto što treba nastaviti. Svi događaje koji se dogodili, a koji nisu zapisani u bilo koju formu, kao da se nisu dogodili, brzo se zaboravi. Dakle, Ljetopis svaki ima formu i najveću vrijednost u tome što čuva i zadržava u trajnom sjećanju sve te bitne događaje. Pisana riječ nešto je posebno“.

OGLAS

U budućem vremenu Matica hrvatska i Općina Vitez nastavit će kvalitetnu suradnju i u kontekstu priprema za 2025. godinu identificirat će nove, ključne aktivnosti koje će zajedno generirati.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM