viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
//
PINT
Vrijeme objave: 13.09.24 @ 15:05
OGLAS

Novi Travnik bogatiji je za još jedan važan gospodarski segment, otvoren je poslovni inkubator PINT, a radi se o prvom takvom projektu u ŽSB. Površine je 290 kvadratnih metara i posjeduje 7 ureda. PINT predstavlja inovativni centar za potporu i razvoj poduzetništva, odnosno malih i srednjih poduzeća, što u konačnici rezultira i većim brojem radnih mjesta i jačom ekonomijom.

OGLAS

To je naglasio i tijekom svog govora predsjednik Upravnog odbora PINT-a, Mišo Mlakić, koji upravo zbog svog poslovnog puta, danas je primjer onima koji su na početku karijere. “Kroz ovaj poslovni inkubator smatram kako ću imati dodatnu priliku za širenje svoje poslovne djelatnosti, kroz umrežavanja, mentorstvo i slično. Vjerujem da će ovo biti epicentar inovacija, a svakako će pozitivno utjecati na razvoj gospodarstva na lokalnoj razini”, kazala je Tanja Gavrić, poduzetnica, koja svoje poslovanje, poslovno savjetovanje, upravo nastavlja na adresi PINT-a.

Meni je posebno drago što sam baš ja dio ovakvog projekta jer sam freelancer od 2012. godine, te razumijem probleme s kojima se susreću mladi poduzetnici i freelanceri. Cilj PINT-a je pružiti resurse i savjete mladim poduzetnicima, što može pomoći u pokretanju i razvoju novih firmi, a samim tim stimulirati lokalnu ekonomiju i stvoriti nova radna mjesta. Kroz proces inkubacije ćemo imati obuke i mentorstvo, što može poboljšati vještine, znanje lokalnih poduzetnika i mladih”, kazao je Mišo Mlakić.

OGLAS

Izgradnja inkubatora pa do završetka prve faze trajala je 18 mjeseci. Potporu tome dala je Općinska, danas Gradska uprava Novi Travnik, na čelu s gradonačelnikom Stjepanom Dujom. “Ovo je prvi poslovni inkubator na području ŽSB i predstavlja konkretan korak u jačanju gospodarstva te nastavak potpore mladim poduzetnicima. U posljednje četiri godine podržano je 26 START-UP projekata. S otvorenjem PINT-a i informacijom da je dio poslovnih prostora zakupljen, jasno je da gospodarski sektor u Novom Travniku ima perspektivu. Ne sumnjam kako će ovaj prostor postati središte dobrih ideja, susreta i kako će ovdje nastati neke velike poslovne priče“, kazao je gradonačelnik Dujo, piše notra.ba.

OGLAS

PINT se nalazi na adresi Ruđera Boškovića 37A, a krase ga moderan interijer, napredne tehničke mogućnosti, adekvatna lokacija i sve to stvara viziju PINT-a, kao centra inovacija. Prostorije PINT-a pogledajte u nastavku:

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM