Zrak u vitezu
OGLAS
//
tužiteljstvo Srednjobosanske županije
Vrijeme objave: 14.10.24 @ 12:56
OGLAS

Županijsko tužiteljstvo Srednjobosanske županije potvrdilo je optužnicu protiv A.M. zbog kaznenog djela Nasilničko ponašanje iz članka 362. stavak 2. u vezi stavka 1. KZ FBiH.

OGLAS

Optuženom se stavlja na teret da je dana 15.08.2024. godine oko 19:10 sati u ulici Vjekoslava Karasa, općina Travnik, nasiljem prema drugome ugrozio građanski mir i pri tome jednu osobu lako tjelesno ozlijedio, na način da je u trenutku kada je čuo glasniju muziku, došao do obrta „Auto Keno“ u vlasništvu K. Š., te otpočeo verbalnu prepirku sa oštećenim R. Š. koji je bio u alkoholiziranom stanju te iako svjestan svojih postupaka kao i činjenice da uslijed istih za druge mogu nastupiti štetne posljedice i htijući to, sa namjerom da ga tjelesno ozlijedi istome zadao nekoliko udaraca šakom u predjelu glave.

Zatim se kada se u ovaj sukob umiješao K. Š, sa namjerom da ih razdvoji, također i oštećenog K. Š svjestan svojih postupaka i činjenice da zbog istih za drugoga mogu nastupiti štetne posljedice i htijući to, i njega fizički napao te mu zadao nekoliko udaraca, nakon čega se udaljio sa mjesta događaja. Oštećeni su pozvali policiji i uputili se u JU Dom zdravlja Travnik radi pružanja medicinske pomoći gdje su im konstatirane lake tjelesne ozljede.

OGLAS

Oštećenom K. Š nagnječenje sa krvnim podlivom ispod lijevog oka i oguljotina kože na desnom laktu i desnom koljenu, a kod oštećenog R. Š. je uočeno crvenilo na licu koje bez drugih promjena u vidu otoka, oguljotine i sl. ne predstava tjelesnu ozljedu u medicinsko pravnom smislu.

OGLAS

Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti koje definira da se nitko ne može smatrati krivim dok mu se krivnja ne dokaže pravomoćnom presudom.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM