viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 15.03.21 @ 08:31
OGLAS

Zbog snijega koji je tijekom večeri padao u pojedinim dijelovima BiH, prometuje se nešto sporije. Kolnici su mjestimično zaleđeni i skliski ovoga jutra. Ugaženog snijega na kolniku ima na dionicama u višim planinskim predjelima.


Posebno se izdvajaju putni pravci: Prozor- Jablanica-Posušje, Izačić-Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Posušje-Tomislavgrad-Livno-Glamoč-Bosansko Grahovo, Tomislavgrad-Kupres- Bugojno, Vlasenica- Han Pjesak, Foča-Gacko, Sarajevo- Rogatica, Sarajevo- Olovo- Kladanj gdje snijega na kolniku ima od 2 do 5 cm. Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice, Livna i Glamoča čini jak vjetar.

OGLAS

Vozači se napominju da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno.

OGLAS

U tijeku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se prometuje jednom trakom naizmjenično uz regulaciju semaforima. U večernjim satima (23-4:30 sati) promet se na ovoj dionici obustavlja.

OGLAS

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok teretna ne mogu proći.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju zaobilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj na GP Izačić ne mogu prometovati teretna vozila sa prikolicom i šleperi.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM