viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 04.10.23 @ 07:58

Meta želi uvesti opcije pretplate za korisnike Instagrama i Facebooka u Europi, piše Reuters. Korisnici koji bi plaćali pretplatu izbjegli bi prikazivanje oglasa na tim platformama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reuters piše da se razgovaralo o nekoliko opcija, ali da je zasad plan od 10 eura mjesečno najizvediviji. Za mobilne uređaje pretplata bi iznosila 13 eura jer bi Meta morala uračunati provizije Applea i Googlea. Za tu cijenu bi pretplatnici imali pristup Instagramu i Facebooku bez oglasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opcija bi trebala biti predstavljena kroz nekoliko mjeseci. Na ovaj način Meta se pokušava uskladiti s propisima Europske unije zbog kojih joj prijeti ograničavanje mogućnosti personalizacije oglasa za korisnike bez njihovog pristanka.

Pretplatu je, piše Android Authority, već počeo testirati i TikTok, ali zasad samo u SAD-u. Ondje su neki korisnici već dobili opciju da se pretplate na TikTok za 4.99 dolara. Oni koji odaberu besplatnu verziju mogu nastaviti koristiti aplikaciju, samo uz prikazivanje oglasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, X (donedavni Twitter) je već uveo pretplatu. Pretplata na Netflix košta 7.99 eura, Spotify naplaćuje oko 11 eura, a YouTube oko 12 eura.

Oglasi
LM